Over mij

Dit ben ik, Twan.


Mijn naam is Twan Vosters, een 23-jarige student uit Best. Ik ben afgestudeerd als interactief vormgever aan het SintLucas in Eindhoven. En ben nu bezig met de studie Communication & Multimedia Design (CMD) aan het Avans in 's Hertogenbosch.

Ik zou mezelf omschrijven als een gemotiveerde, erg sociale, leergierige, hard werkende controlfreak, met een passie voor interaction design. Tijdens mijn stage ontdekte ik nog een andere passie, front-end development. Oftewel het bouwen van het visuele gedeelte van een website/applicatie. Hier probeer ik mezelf nu verder in te ontwikkelen. Andere interesses van me zijn o.a. graphic design, fashion en fotografie.

Binnen vier jaar hoop ik de HBO Bachelor Communication & Multimedia Design (B CMD) behaald te hebben. En aan de slag te kunnen bij een creatief en inspirerend webbureau.

Vaardigheden.


Fantasie | Creativiteit

+
-

Vanaf jongs af aan heb ik een vrij levendige fantasie en vind ik het fantastisch om nieuwe dingen te maken en bedenken. Ik heb een obsessie met zo goed als alles dat magisch of bovennatuurlijk is. Ik vind geweldig om te brainstormen en op nieuwe idee├źn te komen. Alleen mijn creativiteit komt vaak met vlagen, de hele dag nieuwe concepten bedenken is lastig voor me. Kortom, als ik genoeg afwisseling krijg zit het met dit punt wel goed.

Software

+
-

Software is natuurlijk een heel breed begrip. Ik baseer dit percentage op de programma's waar ik mee werk of mee gewerkt heb. Ik heb veel ervaring met de standaard Adobe programma's. Photoshop, Illustrator en Dreamweaver zijn voor mij gesneden koek. Met Flash, Premiere en InDesign kan ik ook prima uit de voeten. Met de besturingssystemen OS X en Windows werk ik dagelijks, en vandaar dat ik het iWork en Office pakket ook aardig onder de knie heb.

Conceptueel

+
-

Het bedenken van concepten is nog een punt waar ik me verder in wil gaan verdiepen. Door het gebrek aan ervaring vind ik het nog vrij lastig om een concept op een goede manier uit te werken.

Graphic | Webdesign

+
-

Op het gebied van o.a. typografie, kleur, perspectieven en het werken in een grid kan ik prima uit de voeten. De laatste tijd ben ik erg veel aan het experimenteren met nieuwe technieken. Bepaalde contrasten combineren, unieke typografie, en meer van deze experimenten zijn te vinden bij 'Mijn Werk'.

Front-end Development

+
-

Front-end development, het coderen van het visuele gedeelte van de website, is iets wat ik erg interessant vindt. Dit is ook de richting waar ik me in aan het specialiseren ben. De talen HTML en CSS kennen bijna geen geheimen meer voor me, en werken met de frameworks Bootstrap en Foundation gaat me ook meer dan prima af. Javascript/jQuery kan ik aardig goed aanpassen en op basis niveau zelf schrijven.

Communicatie

+
-

Onder communicatie versta ik o.a. het samenwerken en functioneren binnen een groep, de omgang met klanten en de manier waarop ik schriftelijk om ga. Ik kan prima met anderen samenwerken en dat heb ik ook al meerdere keren tijdens mijn studies gedaan. Meestal heb ik een leidende rol binnen projecten. Dit komt omdat ik van aanpakken houd.

Werkervaring.


Mirabeau
Junior Visual Designer
Aug 2016 - heden
www.webs.nl

Webs.nl
Stagiair Front-end Development
Sept 2013 - Jan 2014
www.webs.nl

Bestpoint B.V
Stagiair Design/Development
Jan 2013 - Jun 2013
www.bestpoint.nl

Drukkerij Best
Stagiair all-round
Nov 2008
www.drukkerij-best.nl

Opleidingen.


Avans CMD, Den Bosch
Communication & Media Design
HBO 2014 - heden
http://www.avans.nl

Sint Lucas, Eindhoven
Interactief vormgever
MBO 2010 - 2014
www.sintlucas.nl

Fontys IMD, Eindhoven
Fastlane ICT & Media Design
HBO 2012 - 2013
www.fontys.nl

Heerbeeck College, Best
Middelbaar Onderwijs
MAVO 2006 - 2010
www.heerbeeck.nl/